تبلیغات
گیاهان دارویی-طب سنتی - تب و درمان گیاهی آن
گیاهان دارویی-طب سنتی
وبلاگ تخصصی گیاهان دارویی و خرید و فروش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
به فروشگاه بزرگ گیاهان دارویی و محصولات طب سنتی شفای سبز ایران خوش آمدید

بازدید : مرتبه
تاریخ : دوشنبه 10 بهمن 1390
برسسی تب، علت ها و انواع درمان گیاهی آن و....

                                             تب

تب علامتى است كه نشان می دهد بافت، یا عضوى از اعضاء بدن، دچار صدمه شده و بدن با عكس العمل تورم و فعالیت به آن پاسخ می دهد. مثلا در یك موضع عفونى، بدن سعى می كند خود را از بافت آسیب دیده، دور سازد. گلبولهاى سفید خون كه به منزله سرباز آن گارد بدن هستند، به بافت صدمه دیده روى آورده به میكربها حمله مىكنند و آنها را به خارج می رانند و با انجام این اعمال در بدن تولید حرارت بیشترى می نمایند و تب انعكاس از این فعالیت و مبین بی نظمى ارگان بدن به علت بیمارى عضوى یا بافتى از آن است. غیر از عفونت، عوامل دیگر مثل بیماریها، زخم، سوختگى، موجب سرعت حركت خون و فعالیت گلبولها و ایجاد تب می گردند.

بیشتر پزشگان براى پائین آوردن تب دستورات اساسى زیر را توصیه می نمایند:

١ - تعادل آب را در بدن حفظ كنید. در مقابل خروج عرق از مسامات بدن و بخار آب از مجراى هوا باید مایعات بیشترى صرف كرد.

٢ - براى تقویت نیروى دفاعى بدن خوردن و مصرف پروتئین خالص و ویتامینها ضرورى و لازم است.

٣ از تخت خواب راحت و سبك باید استفاده كرد. ملحفه تمیز و لحاف نازك باید تهیه كرد تا مریض بتواند به خوبى عرق كند و سمومات بدن خود را دفع نماید و تعادل حرارت در بدن او بوجود آید.

شربت تمشك مخلوط با آب، در مورد تب تجوبز شده است و كسانى كه مبتلا به تب شده اند اگر این شربت را بخورند به زودى بهبودى محسوسى در خود مشاهده خواهند كرد.

طرز تهیهء شربت تمشك چنین است:

با آتش ملایمى هشتصد و هفتاد و و پنج گرم قند را در پانصد گرم تمشك آب كنید و بعد آن را در صافى نرم و ریزى بریزید و صاف كنید.

براى تبهاى نوبه اى آب لیمو را با جوشاندهء برگهاى سه گانه ی كلم، شلغم و كرفس مخلوط كرده بخورید.

آب پرتقال، نارنگى تب را از بین می برد و یا خنثى می كند و یا درجهء آن را پائین می آورد.

اگر توت فرنگى را له كنند و در آب بریزند نوشابه اى را بوجود مى آورد كه در تبهایى كه با بیماریهاى التهابى همراه است بسیار مفید واقع می شود.

برگ درخت شاه توت به مقدار چهل تا هشتاد گرم آن با یك لیتر آب اگر دم شود براى تبهاى متناوب مفید است و باید این دمكرده را به مقدار دو لیوان بزرگ در آغاز شروع غلبه ی تب مصرف كرد.

جوشانده ریشه شیرین بیان براى قطع تب، دواى مؤثر و ایده آلى است

كسانى كه گریپ گرفته و تب كرده اند وقتى این جوشانده را بنوشند علاوه بر اینكه تب آنها بطور طبیعى قطع خواهد شد مزاجا نیز تقویت خواهند شد.

شیرهء برگهاى كرفس در تبهاى متناوب مالاریائى تجویز شده است و باید در هر روز سه بار و هر بار دویست گرم در فاصله ی قطع تب مصرف شود.

یك مشت پوست كوبیده بادام را اگر مدت نیم ساعت بجوشانند و كمى شكر و آب لیمو را به آن اضافه كنند چاى بهداشتى و معطرى را بوجود خواهد آورد كه برى درمان تب، سرفه و درد گلو مصرف آن تجویز شده است.

برگهاى درخت یاس(گل یاس)، در معالجه تب معجزه آسا عمل می كند. در مدت كوتاهى عوارض بیمارى مالا ریا از بین مى برد.

طرز تهیه - براى بزرگسالان شانزده عدد و براى كودكان ده عدد برگ گل درخت یاس را در سه استكان آب بجوشانید تا یك استكان بماند، آن را صاف كرده پس از آنكه سرد شد صبح ناشتا بنوشید.

یك قاشق سوپخورى گل بابونه خشك را در صد گرم آبجوش، بریزید و یك ساعت دم كنید و بعد آن را در پارچه اى بریزید و فشار دهید و صاف كنید و با عسل یا نبات شیرین كنید. بعد هر دو ساعت به دو ساعت، یك سوم فنجان از آن را بنوشید.

بهتر است كه صبح ناشتا تا سه فنجان از این دم كرده را بنوشید. دمكرده بابونه به ترتیب بالا براى قطع انواع تب و گریپ و مالاریا داروئى مفید است.

پوست و برگ و گل بید مشك، داراى خاصیت تب بر و آرام كننده مى باشد و به همین علت است كه در مورد معالجه تب به كار مىبرند.

وقتى حالت تب به شما دست داد، دمكرده پوست نارنج به شما كمك خواهد كرد تا تب شما قطع شود. براى تهیه دمكرده پوست نارنج. سى گرم پوست نارنج را كه خشك شده باشد تكه تكه كنید و در یك لیتر آب جوش بریزید تا پنج دقیقه بجوشد، بعد آن را از روى آتش بر دارید و بیست دقیقه بگذارید، دم بكشد و صاف كنید و با عسل یا شكر آن را شیرین كنید و قبل از هر غذا یك فنجان از آن را بنوشید.

براى دفع تب، بیست تا سى گرم پوست شاخه‌هاى جوان درخت گیلاس را كه خشك كرده‌اید قطعه قطعه كنید و در یك لیتر آب سرد بریز ید و ظرف محتوى آن را روى آتش بگذارید تا به جوش آید و پنج دقیقه بجوشد و بعد پانزده دقیقه آن را دم كنید در صافى بریزید و صاف كنید و با عسل و یا شكر شیرین ساز ید و هر روز سه یا چهار بار و هر بار یك فنجان از آن را بنوشید.

در انواع تب، دمكرده ١٠ گرم آویش در یك لیتر آب مفید است. مصرف شیره برگ جعفرى را به مقدار سه تا دویست گرم در تبهاى متناوب توصیه كرده اند.

جوشانده ریشه كاسنى وحشى به مقدار ٢٠ تا ٣٠ گرم در یك لیتر آب، در مورد تبهاى متناوب مصرف می شود.

جوشانده گل گاو زبان در تبهاى مختلف و امراضى چون مخملك، سرخك، تب خال و كهیر مصرف می شود. در این گونه موارد یك قاشق سوپخورى گل گاو زبان را در یك لیوان آبجوش به مدت ده دقیقه دم كرده روزى سه إلى چهار لیوان بنوشید.

شیر خشت براى رفع تبهاى عفونى مشكوك به كار می رود، مقدار مصرف آن ده تا صد گرم در آب گرم و شیر است.

جوشانده برگهاى اكالیپتوس به مقدار ٢٠ گرم در یك لیتر آب براى رفع تب مفید است.

علاج تب سه یك: تب سه یك، تبى است كه سه روز یك بار به سراغ شخص مى آید و او را ناتوان و بىحس و رنجور مى سازد. براى دفع این مرض، از فشرده كاسنى تازه تا پنج روز، روزى یك لیوان صبح ناشتا میل كنید.

نسخهء دیگر - پوست بید، پوست گنه گنه و ریشه كاسنى را از هر كدام سه مثقال بجوشانید و صاف كنید و هر صبح ناشتا تا ٢١ روز میل كنید تا به كلى میكروب تب سه یك از بین برود.

در ضمن، تا تب به كلى قطع نشده و اطمینان كامل حاصل نشده از خوردن ترشیجات به هر نوع و از هر قبیل حتى پرتقال ترش هم باید اجتناب كرد.

غذاهاى ساده مثل برنج و آش و سوپ و شیر و فرنى و آش اماج میل كنید. علاج تب مزمن: تب مخفى و خفیفى است كه مدتها در بدن مانده و كهنه شده.

٣٠ دانه عناب و ٣٠ دانه سپستان را با چهار مثقال بهدانه در آب هندوانه بخیسانید و بعد از ٢٤ ساعت آن را صاف كنید و مقدار ده مثقال شیر خشت در آب صاف شده حل كنید. نصف آن را صبح ناشتا و نصف دیگر را شب وقت خواب میل نمائید.

ریشه درخت عرعر را روزى سه مثقال تا ٤٠ روز بجوشانید و صاف كنید و میل نمائید.

علاج تب عضوى: گاه در اثر شدت كار و زیاد حرف زدن یا عصبانیت، یا كارهاى سنگین ممكن است عضوى از بدن تب كند. علاج آن استراحت و خواب و استحمام و كم حرفى و خوردن غذاهاى مقوى حاوى ویتامینهاى مختلف است.

براى تسكین و آرامش، یك مثقال اسطوخدوس و مرزنجوش را بجوشانید و صاف كنید و با نبات به قدر یك استكان صبح و به فاصله یك ساعت دیگر یك استكان میل كنید.

مقدارى گرد غوره را در آب خمیر كنید و به موضع تب دار ببند یدمفید است.

استراحت در تبهاى عضوى از هر داروئى مؤثر تر است. غذاهاى خود را بلغور و حبوبات و سبزیجات انتخاب كنید.

مطالب مرتبط :

گیاهان دارویی و درمان نازایی

بیماری های ریوی و درمان گیاهی آن

درمان گیاهی آسم و سرفه و برونشیت

ضعف قوای شهوانی (قوه باء) و درمان گیاهی آن

لاغری و درمان آن

دیابت (بیمارى قند) و درمان گیاهی آن

چاقى و درمان گیاهی آن

تصفیه خون با گیاهان دارویی

بیماریهاى كبد و درمان گیاهی آن

حساسیت (هیستامین) و درمان گیاهای آن

كك و مك و درمان گیاهی آن

میخچه و زگیل و درمان گیاهی آن

سیاتیك و درمان گیاهی آن

تهوع و دل بهم خوردگى(استفراغ) و درمان گیاهی آن

بهداشت زنان و درمان گیاهی مشکلات زنانه

همورئید (بواسیر) و درمان گیاهی آن

بیماریهاى قلبى و درمان گیاهی آن

هموفیلى (عدم انعقاد خون) و درمان گیاهی آن

اسپری ضد آفت آویشن زردبند

عفونتهاى داخلى و درمان گیاهی آن

اسهال و اسهال خونى و درمان گیاهی آن

اشتها و كم اشتهایى و درمان گیاهی آن

آنژین - گلو درد و درمان گیاهی آن

دل درد و درمان گیاهی آن

تشنج (seizures) و درمان گیاهی آن

نفخ و درمان گیاهی آن

رماتیسم و درمان گیاهی آن

كمر درد علت ها و درمان گیاهی آن

سردرد و میگرن و درمان گیاهی آن

کم خونی و درمان گیاهی آن

فشار خون و درمان گیاهی آن

درمان گیاهی بیماری های کلیه

درمان گیاهی تنگى نفس

بی خوابی و درمان گیاهی آن

درمان گیاهی گریپ – زكام – آنفلوانزا

تب و درمان گیاهی آن

درمان گیاهی بیماری های عصبی

درمان گیاهی ناراحتیهاى مجارى ادرار

درمان گیاهی آسم

درمان گیاهی اگزما ،خارش پوست و حساسیت (آلرژی)

درمان گیاهی یبوست

درمان گیاهی پسوریازیس

عوامل ریزش مو و درمان آن




طبقه بندی: بیماری شناسی،  طب سنتی،  درمان گیاهی، 
برچسب ها: تب، درمان گیاهی، گیاهان دارویی، طرز تهیهء شربت تمشك، پیشگیری، گریپ، گل یاس،
ارسال توسط علی محمدی
آرشیو مطالب
نظر سنجی
از مطالب exsirplantsراضی بودید؟





پیوند های روزانه