تبلیغات
گیاهان دارویی-طب سنتی - درمان گیاهی گریپ – زكام – آنفلوانزا
گیاهان دارویی-طب سنتی
وبلاگ تخصصی گیاهان دارویی و خرید و فروش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
به فروشگاه بزرگ گیاهان دارویی و محصولات طب سنتی شفای سبز ایران خوش آمدید

بازدید : مرتبه
تاریخ : پنجشنبه 13 بهمن 1390
بررسی بیماری های گریپ ، زكام و  آنفلوانزا و درمان گیاهی آن

                       درمان گیاهی گریپ زكام آنفلوانزا

گریپ مرضى واگیر است، و آن را دو نوع متمایز می دانند: یكى گریپ فصلى یا زكام كه بواسطه سرما و اختلاف هوا تولید می شود و عوارض آن عبارتست از: عطسه، سرفه، خستگى اعضاء، بد طعمى دهان، تب و درد سر. دیگرى گریپ عام یا آنفلوانزا یا مشمشه كه بیمارى سخت و واگیرى است و میكروب آن از راه حلق و بینى داخل بدن می شود و عوارض آن عبارتست از: سرفه ی شدید، درد پهلو، سینه درد، خفقان قلب، قى و اسهال و قولنج، درد شدید در استخوانها مخصوصا دست و پا و كمر كه مریض نمی تواند از جاى خود حركت كند.

علت شماره یك گریپ، میكرب یا باسیل (په فاى فر) است كه از سموم و فضولات بدن ما تغذیه می كند.

علت شماره دو گریپ، محیط داخلیست كه از خون كثیف ما بوجود می آید. این كثیفی خون ما در اثر افراط در مصرف غذاهائى مثل شیرینى و ماهیهاى كنسرو شده پیدا می شود، به همین علت است كه وقتى كسى مبتلا به گریپ شد باید غذائى مصرف كند كه به كلى خالى از سموم باشد مثل: لیمو، پرتقال، انگور یا بویون سبزیها.

به محض اینكه عوارض بیمارى گریپ را در خود مشاهده كردیم باید مدت كمى از مصرف هر گونه غذائى خوددارى كنیم و به رختخواب رفته و كاملا استراحت نمائیم و فقط از راه بینى تنفس كنیم و پنجره‌ها را باز كنیم تا هواى آزاد، با اكسیژن داخل خوابگاه ما شود. باید سعى كنیم وقتى مبتلا به گریپ شدیم فورا روده‌ها را تخلیه و پاك كنیم. وقتى مبتلا به گریپ شدیم لازم است كه زیاد عرق كنیم زیرا بوسیلهء عرق مقدارى از سموم بدن خارج می شود و در این مورد بهتر است بویون سبزیها را با آب لیموى خام مصرف كنیم زیرا اگر آب لیمو در غذائى پخته و جوشیده شود بسیارى از خواص طبى خود را از دست می دهد.

در مورد معالجهء گریپ، همچنین كمپرسهاى گرم بر روى شكم تجویز شده است. همینطور حمام پاها با آب خیلى گرم براى اینكه احتقان خون را در سر بیمار رفع كند توصیه گردیده است.

غذاهائى كه در دورهء بیمارى گریپ و دوره نقاهت پس از آن نباید مصرف كرد:

١ - انواع گوشت.

٢ - همچنین در دورهء بیمارى و دوران نقاهت باید از صرف روغنهاى حیوانى، كره، شیر، پنیر و تخم مرغ خوددارى كرد.

٣ - حبوبات و بقولات، مثل لوبیا، لپه، نخود، باقلا، عدس، لوبیاى چیتى و نخود نباید مصرف شود.

٤ - دخانیات است كه به كلى باید در دورهء بیمارى ترك شود. همچنین در مصرف شكر و قند و روغنهاى نباتى و غذاهاى شیرین و كمپوت و مربا نباید افراط كرد.

٥ - نمك، دارچین، فلفل، خردل و سركه از محركات اعضاء بدن بیمار هستند و به همین جهت براى بیماران مبتلا به گریپ منع شده است.

٦ - غلات و مواد نشاسته اى مثل برنج، نان بطور كلى، سیب زمینى، جو سیاه، جو، مانیوك، تاپیوكا، ذرت، بیسكویت و انواع نان شیرینى براى بیماران مبتلا به گریپ منع گردیده است، فقط این گونه بیماران می توانند سوپ گندم را به مقداركم مصرف كنند.

براى جلوگیرى از زكام باید از دخول ناگهانى از اتاق بسیار گرم به فضاى سرد خوددارى كرد و همیشه خود را از تغییرات ناگهانى جوى محفوظ داشت.

١ - حبس شدن خون یا مادهء دیگر در بدن. در هنگام ابتلاء به گریپ می توانید از رژیم غذائى زیر پیروى كنید:

١ - هر روز صبح آب چهار یا شش حبه سیر را با آب دو پیاز خام بنوشید.

٢ - هر روز صبح یك لیوان آب را با آب دو یا سه لیمو بخورید.

٣ - هر روز صبح و هر شب ده تا دوازده پرتقال و یا نارنگى بخورید و بعنوان ناهار یا شام دو یا سه موز مصرف كنید.

٤ - موقع صرف ناهار یا شام یك بشقاب سالاد تربچه، هویچ، گوجه فرنگى، پیاز و كاهو بخورید (تمام مواد خام نباتى میكروبها را از هر قبیل عفونتى باشند می كشد و از بین می برد.) براى معالجه گریپ، توصیه كرده اند كه به مقدار زیاد آب هلو را می توانیم مصرف كنیم. پرتقال با انگور و توت فرنگى بر ضد زكام، غذاى خوبى است.

دمكرده گل اسطوخودوس، گریپ و بحران تبهاى عفونى را شفا می دهد. براى تهیه دمكرده گل اسطو خودوس ده تا پنجاه گرم گلهاى اسطو خودوس را كه خشك باشد در یك لیتر آب جوش، دوازده دقیقه دم كنید و بعد آن را صاف كرده و با عسل شیرین كنید و هر روز چهار فنجان از آن را در فاصله غذاهاى اصلى بنوشید.

جوشانده بنفشه خشك كه با عسل شیرین شده باشد تب را قطع مى كنید و سر درد را بر طرف می كند و عوارض گریپ را از بین می برد. طرز تهیه و مصرف آن اینست كه پنجاه گرم بنفشه خشك را در یك لیتر آب سرد در ظرفى بریزید و آن ظرف را روى آتش بگذارید تا به جوش آید، بعد آن را از روى آتش بردارید و بگذارید پانزده دقیقه دم بكشد. سپس آن را با عسل شیرین كنید و هر روز سه تا پنج بار و هر بار یك فنجان از آن را بنوشید.

بیست گرم ریحان را در یك لیتر آب سرد بریزید و ظرف محتوى آن را روى آتش بگذارید تا به جوش آید و چند دقیقه بجوشد. بعد آن را صاف كنید و شیرین كنید و بگذارید سرد شود و در طى روز چند جرعه از آن را بنوشید. نوشیدن دمكردهء سرد ریحان، تب را قطع كرده و داروى مؤثر براى معالجه گریپ است.

لیمو را با پوست، برش برش كنید و در یك لیتر آب جوش مدت دو ساعت بخیسانید. بعد آن را صاف كنید و با شكر شیرین كنید و هر روز یك لیوان از آن را بنوشید. نوشیدن شربت لیموى داغ به مقدار سه لیوان در هر روز تب را قطع و مقاومت بدن شما را افزایش خواهد داد.

ویتامین (ث) كه در لیمو زیاد است در موارد عوارض گریپ تجویز شده است. همچنین شما می توانید در یك فنجان قهوه غلیظ یك برش لیمو انداخته میل كنید. قهوه لیمو براى مبارزه با خستگى و گریپ چاره خوبى است.

سیر - یكى از داروهاى ضد عفونى درجه اول است كه ما را در مقابل امراض مسرى مخصوصا گریپ محفوظ نگاه می دارد.

هركس می خواهد دوره زمستان، زكام را از خود دور ببیند هر روز لقمه اى از عسل میل كند. عسل پاكیزه ترین غذائى است كه ساخته و پرداخته، داراى بسیارى از املاح و شامل اكثر فلزات و متضمن تمام ویتامینهایى است كه تاكنون كشف شده است. عسل شفاى كامل است. از بسیارى داروها ارزانتر و بلكه نسبت به خواصش رایگان در دسترس انسان قرار گرفته است.

كسانى كه از زكام در ایام تابستان ناراحتند هر روز یك خیار بخورند و از نشستن در آفتاب پرهیز كنند.

بو كردن سیاه دانه جهت سردرد مزمن و باز كردن بینى و زكام مفید است.كمپرس جوشانده سیاه دانه بر سر، زكام را درمان می كند و بر سایر اعضاء درد را تسكین و ورم را فرو می برد. اگر بوداده سیاه دانه را با روغن زیتون مخلوط كنید و آن را در بینى بچكانید، نزله و زكامى را كه همراه با عطسه باشد از بین می برد.

بهترین طریق براى تقویت بدن و جلو گیرى از سرما خوردگى خوردن غذاها و خوراكیهایى است كه ویتامین " ث " دارند. پرتقال، لیمو، گوجه فرنگى، پیاز، سیر، كلم و كرفس مقدار زیادى ویتامین " ث " دارند. آبلیموى تازه كه مقدار كمى شكر در آن حل كنند و بخورند بسیار نافع است. اگر كبد سالم باشد خوردن پسته و بادام و فندق و گردو نیز خوبست. اگر كبد خوب كار نكند شیر و پنیر و برنج می توان خورد.

روستائیان  وقتى مبتلا به سر ما خوردگى می شوند رژیم سیب می گیرند و سه روز غیر از سیب غذاى دیگرى نمی خورند و در نتیجه به راحتى معالجه می شوند، زیرا سیب بهترین دوا و مناسب ترین غذا براى مبتلایان به سرما خوردگى است.

مزهء شیرین و خاصیت دفع خلط خرما زیاد است و به همین جهت شصت گرم آن را در یك لیتر آب مى جوشانند و جوشاندهء آن را در مورد زكام و درد گلو به كار مى برند.

با سیب شربت غلیظى براى معالجهء زكام و سیاه سرفه درست می كنند كه طرز تهیهء آن چنین است:

چهار سیب را پوست بكنید و آنها را قطعه قطعه كنید و در ظرفى كه یك لیتر آب دارد با یك مشت كشمش و پانزده گرم عناب یك ساعت روى آتش بگذارید و به جوش بیاورید. سپس آن را صاف كنید و صد و پنجاه گرم شكر به آن اضافه نمائید و از نو آن را روى آتش بگذارید تا قوام بیاید و شربتى سفت شود.

سى گرم دم گیلاس را در یك لیتر آب به مدت ده دقیقه می جوشانند و آن را براى معالجهء گریپ، مصرف مى نمایند.

اگر دم گیلاس خشك را مصرف می كنید بهتر است قبل از مصرف آن، دوازده ساعت آن را در آب سرد بخیسانید تا نرم شود.

وقتى تازه زكام شده‌اید دو ورقهء نازك پیاز را كه طول آن دو سانتیمتر و عرض آن نیم سانتیمتر باشد ببرید و هر كدام از آنها را با دقت در گاز یا پارچه اى تمیز بپیچید و در سوراخهاى بینى بگذارید تا پنج دقیقه آنجا بماند و با دهان بسته از راه بینى نفسهاى عمیق بكشید به این ترتیب به زودى زكام شما رفع خواهد شد.

از پیاز نوشابه اى گوارا می سازند كه در موقع ابتلا به گریپ و پس از آن، آن را مصرف مىكنند. براى تهیه ی این نوشابه باید دو پیاز متوسط را به قطعات و برشهاى نازكى بریده و آن را در نیم لیتر آب، یك شب خیس كرده و هر روز یك لیوان كوچك در فاصله ی صرف غذا و شب موقع خواب از آن مصرف نمود.

مدت معالجه با نوشابهء پیاز، براى جلو گیرى از بروز گریپ بر حسب شدت مرض از هفت تا بیست و یك روز تعیین شده است و در این مدت باید از مصرف غذاهائى كه مواد آلبومین حیوانى دارد مثل: گوشت، ماهى، تخم مرغ، شیر و پنیر پرهیز كرد.

بیست گرم گل و ساقه و برگ ریحان را در یك لیتر آب سرد بریزید و آن را روى آتش بگذارید تا به جوش بیاید و چند دقیقه بجوشد، بعد آن را صاف كنید و با شكر یا عسل شیرین سازید. وقتى سرد شد در هر روز چند جرعه از آن را بنوشید.

اگر در آغاز زكام و یا پس از شروع آن در قسمت لپ كه بین دندانهاى آسیا و گونه است دو تكه سیر بگذارند و نگه دارند زكام در طى چند ساعت ویا كمتر از یك روز بر طرف می شود.

اگر شلغم را خرد كنند و صد گرم آن را در یك لیتر شیر یا آب بجوشانند نوشابه اى بدست می آید كه براى سینه فوق العاده مفید است و باید كمى شكر به آن بزنند و در حالت زكام مصرف كنند.

شربت شلغم را اگر چند قاشق سوپخورى در روز بخورند داراى همان خواص براى معالجه ی درد سینه و زكام است.

براى تهیه این شربت، شلغم را رنده مى كنند و آب آن را می گیرند و صاف می كنند و با آتش ملایمى به اندازهء مساوى با شكر می پزند تا به قوام بیاید و غلیظ شود.

اگر چهل تا صد و بیست گرم انجیر خشك را با یك لیتر آب بجوشانند جوشانده اى بدست مى آید كه براى زكامهاى شدید مفید است.

براى مبارزهء با زكام مغزى، باید در گودى كف دست خودتان چند قطره آب لیمو را بچكانید و آن را به بینى خودتان بالا بكشید و در همان وقت داخل سوراخهاى بینى خود را با كرهء تازه یا روغن نباتى چرب كنید.

جوشانده گل گاو زبان به مقدار ١٠ گرم ذر یك لیتر آب، همراه با سنبل طیب و لیمو عمانى براى درمان سرما خوردگى مفید است. جوشانده گل گاو زبان مخلوط با بنفشه براى درمان زكام مفید است.

 

مطالب مرتبط :

گیاهان دارویی و درمان نازایی

بیماری های ریوی و درمان گیاهی آن

درمان گیاهی آسم و سرفه و برونشیت

ضعف قوای شهوانی (قوه باء) و درمان گیاهی آن

لاغری و درمان آن

دیابت (بیمارى قند) و درمان گیاهی آن

چاقى و درمان گیاهی آن

تصفیه خون با گیاهان دارویی

بیماریهاى كبد و درمان گیاهی آن

حساسیت (هیستامین) و درمان گیاهای آن

كك و مك و درمان گیاهی آن

میخچه و زگیل و درمان گیاهی آن

سیاتیك و درمان گیاهی آن

تهوع و دل بهم خوردگى(استفراغ) و درمان گیاهی آن

بهداشت زنان و درمان گیاهی مشکلات زنانه

همورئید (بواسیر) و درمان گیاهی آن

بیماریهاى قلبى و درمان گیاهی آن

هموفیلى (عدم انعقاد خون) و درمان گیاهی آن

اسپری ضد آفت آویشن زردبند

عفونتهاى داخلى و درمان گیاهی آن

اسهال و اسهال خونى و درمان گیاهی آن

اشتها و كم اشتهایى و درمان گیاهی آن

آنژین - گلو درد و درمان گیاهی آن

دل درد و درمان گیاهی آن

تشنج (seizures) و درمان گیاهی آن

نفخ و درمان گیاهی آن

رماتیسم و درمان گیاهی آن

كمر درد علت ها و درمان گیاهی آن

سردرد و میگرن و درمان گیاهی آن

کم خونی و درمان گیاهی آن

فشار خون و درمان گیاهی آن

درمان گیاهی بیماری های کلیه

درمان گیاهی تنگى نفس

بی خوابی و درمان گیاهی آن

درمان گیاهی گریپ – زكام – آنفلوانزا

تب و درمان گیاهی آن

درمان گیاهی بیماری های عصبی

درمان گیاهی ناراحتیهاى مجارى ادرار

درمان گیاهی آسم

درمان گیاهی اگزما ،خارش پوست و حساسیت (آلرژی)

درمان گیاهی یبوست

درمان گیاهی پسوریازیس

عوامل ریزش مو و درمان آن

عصاره گیاه دارویی تیموس (آویشن باغی) ضد سرماخوردگی




طبقه بندی: طب سنتی،  درمان گیاهی، 
برچسب ها: گریپ، زكام، آنفلوانزا، درمان گیاهی، مشمشه، علائم، عوارض،
ارسال توسط علی محمدی
آرشیو مطالب
نظر سنجی
از مطالب exsirplantsراضی بودید؟





پیوند های روزانه