تبلیغات
گیاهان دارویی-طب سنتی - ادامه هیدرات های کربن( چند قندی ها)بخش8
گیاهان دارویی-طب سنتی
وبلاگ تخصصی گیاهان دارویی و خرید و فروش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
به فروشگاه بزرگ گیاهان دارویی و محصولات طب سنتی شفای سبز ایران خوش آمدید

بازدید : مرتبه
تاریخ : پنجشنبه 9 دی 1389
ادامه بررسی هیدرات های کربن و...

 

چند قندی ها (پلی ساکارید ها)

دسته ای دیگر از ترکیبات قندی هستند که شامل چندین واحد قندی می باشند. این ترکیبات خود به دو دسته تقسیم می شوند.

1-    پلی ساکارید هایی که از واحد های قندی یکسان تشکیل شده اند. مانند نشاسته و سلولز که فقط از واحدهای گلوکز تشکیل می شوند.

2-    پلی ساکارید هایی که از واحد های قندی مختلف تشکیل شده اند که به آنها کمپلکس های چند قندی نیز گویند و می توانند واجد اسید اورونیک و دیگر واحد ها باشند.

 

çترکیباتی که فقط از یک واحد مونو ساکاریدی ساخته می شوند:

1- نشاسته پلیمری است که از یک واحد مونو ساکاریدی تشکیل شده است . این پلیمرخود از دو بخش زنجیره ساده و زنجیره شاخه دار تشکیل شده است. به بخش شاخه دار گلوکز آمیلو پکتین و به بخش زنجیره ساده آن آمیلوز گویند.

آمیلو پکتین (آلفا آمیلوز)

آمیلو پکتین دارای 26 – 20 واحد گلوکز می باشد که اتصال این گلوکز ها به زنجیره خود4 – 1یعنی  از کربن شماره یک به کربن شماره چهار گلوکز مجاور خود متصل می شود و در قسمتی که شاخه می شوند اتصال از کربن شماره یک به کربن شماره شش مجاور در شاخه می باشد(6- 1).

80% نشاسته از آمیلو پکتین تشکیل شده است.    

  زنجیره خطی نشاسته آمیلوز نام دارد که تمم اتصال ها در آن از کربن شماره یک به کربن شماره شش  (6-1)می باشد.20% نشاسته شامل آمیلوز می باشد.

 

2- سلولز

این پلی ساکارید بخش اصلی دیواره سلول های گیاهی می باشد و از واحد های گلوکز تشکیل شده است. اتصال واحد های گلوکز در این پلیمر از نوع β و از کربن شماره یک به چهار می باشد(4-1).

 

3-    اینولین(پلی مر فروکتوز)

این پلی ساکارید از زنجیره های خطی متشکل ازبیش 50 واحد فروکتوفورانوز با اتصال β کربن شماره یک با کربن شماره دو فروکتوفورانوز می باشد نکته مهم در مورد این پلیمر این است که اولین قند این پلیمر گلوکز می باشد.

 

ç پلی ساکارید هایی که واحد های تشکیل دهنده متفاوت دارند(کمپلکس های چندقندی های واجد اسیداورونیک یا دیگر واحد ها)

پکتین ها

نوعی پلی ساکارید است که واحد های تشکیل دهنده متفاوت دارد.این ترکیبات در میوه ها مثل: سیب و مرکبات و در ریشه گیاهان مانند چغندر و ژانسینی و همچنین در لایه میانی دیواره سلولی گیاهان وجود دارد(بخش بیرونی از سلولز و بخش درونی از پکتین می باشد).

پکتین ها از واحد های زیر تشکیل شده اند :

D – گالاکترونیک اسید (اکسید شده گالاکتوز)

همان پلیمر های گالاتان می باشد در بین واحد های گالاکترونیک اسید واحد های رامنوز نیز وجود دارد. بدین ترتیب که مثلاً بین 3 یا 4 گالاکترونیک اسید یک قند رامنوز وجود دارد که با اتصال α و بین کربن های یک و چهار می باشد.

آرابینان ها

پلیمر های شاخه  هستند که از واحد های L آرابو فورانوز تشکیل شده اند(آرابوز یک قند پنج کربنه است)

گالاکتان ها

پلیمری هستند که از واحد های D-گالاکتوپیرانوز تشکیل شده اند.

 

روش تجزیه قند ها

1-    شناسایی قندها : برای شناسایی قند ها عصاره های الکلی گیاه را تهیه می کنند.(الکلی که به کار می رود اتانول95 درجه ویا متانول می باشد).

2-    صاف کردن عصاره

3-    تغلیظ عصاره

4-    چربی های عصاره گیاه را برای این که تداخلی ایجاد نکند با اترپترول می گیرند (این مرحله ضروری نیست).

5-    کروماتو گرافی عصاره

برای کروماتو گرافی قند ها از روش کروماتو گرافی کاغذی استفاده می شود(زیرا قند ها محلول در آب هستند و عملیات ساده تر انجام می شود) برای این منظور ابتدا باید محلول قند های استاندارد (گلوکز، گالاکتوز، آرابینوز، گزیلوز و رامنوز) را تهیه کرد تا بتوان از رویRF  آنها ترکیبات جدا شده را شناسایی کنیم برای تهیه محلول استاندارد قند ها را در ایزوپروپانول حل می کنند.

می توان از سه سیستم حلال برای حرکت لکه ها استفاده کرد:

سیستم های حلال

1 - BAW = بوتانول نرمال 4 واحد- اسیداسیتیک 1 واحد- آب 5 واحد

 2- BEW = بوتان نرمال 4 واحد- اتانول 1 واحد- آب 2/2 واحد

 3- BBPW = بوتان نرمال 5 واحد -  بنزن 1- واحد پریدین 3 واحد- آب 3 واحد

 

مراحل ظاهر کردن لکه ها

ابتدا لکه ها ی استاندارد را روی کاغذ قرار می دهیم و سپس لکه های مورد آزمایش را در کنار آنها قرار می دهیم. برای ظاهر کردن لکه ها از معرف آنیلین هیدروژن فتالات در محلول اتر- بوتانول استفاده می کنیم (خشک کردن کروماتو گرام در حرارت 105 درجه و در 5 دقیقه صورت می گیرد).

 

  1                        4                                    8           9




طبقه بندی: شیمی گیاهی(Phytochemicals)، 
برچسب ها: پکتین ها، آرابینان ها، اینولین، آمیلو پکتین، پلی ساکارید ها،
ارسال توسط علی محمدی
آرشیو مطالب
نظر سنجی
از مطالب exsirplantsراضی بودید؟





پیوند های روزانه